• Hovedkontor Tel: 76 95 41 94
  • Brøyting Tromsø Tel: 48 89 93 52
  • Brøyting Narvik Tel: 91 11 84 80

A. Markussen AS

Lekeplasser

PLASS-STØPT FALLUNDERLAG FOR LEKEPLASSER

SurePlay

SurePlay er utviklet som et støtabsorberende og drenerende fallunderlag for lekeplasser. Materialet legges i optimal tykkelse under og omkring ulike lekeapparater.

SurePlay kan tilpasses terrenget og legges i mange ulike farger – det er kun fantasien som setter grenser!

– Støtabsorberende, også ved minusgrader
– Testet i hht. EN-NS 1177
– Reduserer skader på lekeplasser
– Drenerende, ingen vanndammer
– Vedlikeholdsfritt
– Rullestoltilgjengelig (Universell utforming)

Sikkerhet
SurePlay tar vare på sikkerheten. Materialet er DIN testet for ulike fallhøyder. Det er også sklisikker og støtabsorberende ved minusgrader fordi det slipper gjennom vann.

Vedlikeholdsfritt
SurePlay er nesten vedlikeholdsfritt. På lekeplasser med sand som underlag må denne fylles etter og/eller byttes ut pga. forurensing. På SurePlay kan evt. smuss fra dyr, løv og søppel kostes bort.

Universell utforming
SurePlay er et underlag som sikrer atkomsten til lekeutstyr for alle barn. Fra 01.01.2009 gjelder nye regler også for utearealer i fht. universell utforming noe som SurePlay ivaretar.

Euronorm – Norsk Standard 1177
SurePlay er godkjent i hht. EN-NS 1177, som beskriver krav som stilles til støtabsorberende underlag. Hensikten med normen er å minske skader på lekeplasser. SurePlay bygges opp i ulike tykkelser avhengig av mulig fallhøyde. Dermed blir antall skader som oppstår pga. fall forminsket betydelig – også ved minustemperaturer!

Høy kvalitet
SurePlay støpes i to ulike lag:
Det underste laget er det som absorberer selve fallet og består av resirkulert gummi. Lagets tykkelse er avhengig av mulig fallhøyde og varierer derfor fra 10 – 90 mm.
Topplaget som synes, er laget av gjennomfarget gummi. Denne EPDM-gummien gir en meget slitesterk og fargeekte dekke som legges ut i et lag på 10 – 12 mm.

Langvarig produkt
SurePlay er et underlag som har en meget lang levetid. EPDM gummilaget som ligger øverst, brukes bl. a. også som vibrasjonsdemping ved brukonstruksjoner.
Om et lekeapparat fjernes eller byttes ut, så kan fallunderlaget kompletteres i etterkant uten problemer.

Allsidig anvendelse
SurePlay kan brukes på mange ulike måter: som fallunderlag på lekeplasser, ’multicourts’, klatrevegger og gangstier ved for eksempel golfbaner.
SurePlay kan legges heldekkende helt inntil lekeapparatene og forming av kuler og legging over høyder er ingen problem. Topplaget fåes i mange farger, noe som åpner for en kreativ utforming av fallunderlaget. Det er kun fantasien som setter begrensninger!